Se face cautarea...
8 februarie 2016
luni, februarie 08, 2016

Dor Geta Popescu - doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni!

Dor Geta Popescu pe Aconcagua
La varsta de 12 ani si 8 luni, Dor Geta Popescu a atins sambata, 6 februarie 2016, varful Aconcagua si a devenit cea mai tanara alpinista din lume care ajunge pe acest varf, stabilind un nou Record Mondial de varsta pentru Aconcagua. Geta reuseste astfel doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni! In 8 decembrie 2015, Dor Geta Popescu a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado de 6893 de metri.

Avand o altitudine de 6960 de metri, Aconcagua este cel mai inalt varf din afara Asiei, cel mai inalt varf din emisfera sudica si cel mai inalt varf din America de Sud.Un munte excelent, o ascensiune perfecta: ritm, efort, reusita! In ziua de varf, cum ma asteptam, un parcurs lung, cu vant,   temperatura scazuta si o parte solicitanta pe final. M-am miscat bine si desi eram, evident, cea mai tanara din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decat al multor parteneri de ascensiune.” – a spus Dor Geta Popescu.

Ca membra a Altitude Expeditions Team si sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, Dor Geta Popescu a obtinut primul rezultat de exceptie al anului competitional 2016. Obiectivele ei sportive in cadrul sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, cuprind ascensiuni pe cele mai inalte varfuri si pe cei mai inalti vulcani din America de Nord, Australia si Oceania, expeditii in care vizeaza trei noi Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine.

Despre Dor Geta Popescu

Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude Expeditions Team. Expeditiile de record ale Getei Popescu in Circuitele 7 Summits si 7 Volcanoes sunt incluse in calendarul competitional al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. Este componenta a Lotului National de Escalada copii, avand titluri de campioana nationala la categorii de varsta, clasari pe podium la competitiile Balcanice si Concursurile de Grand Slam Europene. De la varsta de 10 ani reprezinta Romania in expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale.

· 5 Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine (Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del
Salado, Aconcagua)
· Record European de varsta pe Elbrus
· Cea mai tanara alpinista din Romania pe Kilimanjaro
· 3 titluri Campioana Nationala la escalada
· 2 distinctii Alpinistul Anului ca membra a Lotului National

Circuitul 7 Volcanoes este format din cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent:
· Damavand 28 august 2014
· Kilimanjaro 16 iulie 2015
· Elbrus 15 august 2015
· Ojos del Salado 8 decembrie 2015
Pico de Orizaba mai 2016
Giluwe octombrie 2016
Sidley ianuarie 2017

Circuitul 7 Summits este format din cel mai inalt varf de pe fiecare continent:
· Kilimanjaro 16 iulie 2015
· Elbrus 15 august 2015
· Aconcagua 6 februarie 2016
McKinley iunie 2016
Carstensz noiembrie 2016
Vinson ianuarie 2017
Everest iunie 2017

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!