Se face cautarea...
9 iunie 2015
marți, iunie 09, 2015

Brasovul si-a lansat oficial candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021

Azi, in Piata Enescu, a avut loc lansarea oficiala a candidaturii Brasovului la titlul de Capitala europeana a culturii - 2021. Au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, ai Universitatii Transilvania si ai unor institutii si organizatii culturale brasovene care se vor implica in realizarea proiectului care vizeaza obtinerea acestui titlu. In luna noiembrie, Ministerul Culturii va intocmi lista scurta cu orasele candidate. In august - septembrie 2016 se va organiza selectia finala iar pina in decembrie 2016 va fi desemnat orasul cistigator.

De ce crede municipalitatea ca noi, brasovenii, trebuie sa ne dorim sau să sprijinim cu toții această candidatură? Pentru ca:

Planul actiunilor
- Braşovul este oraşul în care cetăţenii săi trăiesc, nu doar locuiesc. Este oraşul perceput de către cetăţean ca locul care îşi asumă şi respectă istoria, dar care îmbrăţişează viitorul şi evoluţia.
- Brașovul este un oraş care își dorește o ofertă culturală diversă și, în același timp, o viaţă culturală dinamică care să răspundă deopotrivă aşteptărilor locuitorilor şi turiştilor/vizitatorilor.
- Brașovul este un oraş care a depăşit toate încercările istorice, care se regenerează şi se reinventează perpetuu prin cultură.
- Brașovul este un oraş „viu” în care creativitatea este vitală, un oraş care-şi doreşte să fie conectat la contemporan, dar care îşi respectă și valorifică moştenirea multiculturală.
- Brașovul este un oraş metaforă vie, mediere între identitate şi alteritate, între vechi şi nou.
- Brașovul dorește să devină un oraş responsabil, care să exploateze responsabil resursele culturale.
- Brașovul este un oraş cu capacitatea de a se regenera şi reconsidera odată cu tinerii lui.


Cei care s-au angrenat in proiectul "Brasov - Capitala europeana a culturii - 2021" au ales 6 concepte pe care sa se bazeze candidatura orasului de la poalele Tampei. Acestea vor fi expuse pe larg in spatiul public si supuse dezbaterii cetatenilor si specialistilor. Pe scurt, conceptele sint:

„Multiculturalismul orașului celor 10 nume”
„Opera prima – prima carte, prima școală, prima gramatică în limba română, prima tiparniță...”
„Orașul policentric al culturii”
„De la Medieval la Contemporan – o redefinire a identității culturale”
„Poveștile Brașovului – o nouă geografie culturală”
„REGENERARE prin CULTURĂ”

In perioada urmatoare, va fi lansat site-ul oficial al proiectului si va fi stabilit si logo-ul si sloganul candidaturii. La aceste capitole, si nu numai, alte orase din tara care se ambitioneaza sa cistige si ele acelasi titlu, i-au luat-o inainte Brasovului. Puteti vedea mai jos cum arata logo-urile altor orase.

CLIC AICI SA VEZI SITEUL ARADULUI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL BRAILEI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL BUCURESTIULUI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL CLUJULUI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL CRAIOVEI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL  IASULUI


CLIC AICI SA VEZI SITEUL SF. GHEORGHE


CLIC AICI SA VEZI SITEUL TIMISOAREI



























0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!