Se face cautarea...
30 martie 2015
luni, martie 30, 2015

Sirenele de alarma din Brasov vor suna in aceasta saptamina. Doar de proba!

Pe parcursul acestei săptămâni (30.03-5.04), Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Brașov va efectua o verificare a adăposturilor, precum și a sistemului de alarmare a populației. Această procedură constă în pornirea sirenelor pentru 4 secunde, pe rind nu toate odata, procedură ce nu presupune un anunț prealabil. Cu toate acestea, cetățenilor li se recomanda să nu intre în panică la auzirea semnalelor acustice.

La ora actuală, în municipiu există un număr de 32 de sirene electrice cu comandă prin circuit telefonic și un număr de 18 sirene electronice cu comandă prin modul GSM sau radio, sirene mai performante ce pot comunica chiar și mesaje verbale.

În perioada următoare, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență are în plan achiziționarea a încă 4 sirene electronice ce pot acoperi o rază de 800 de metri, ce vor fi amplasate în cartierul Stupini. În acest cartier, conform unui studiu de audibilitate, recent efectuat, ar fi nevoie de 17 astfel de sirene, având în vedere extinderea în ultima perioadă a zonei populate.

La ora actuală, aproximativ 93% din zona locuibilă a Brașovului este acoperită de astfel de sisteme de alarmare, Stupiniul fiind zona cea mai deficitară. În zona Bronzului mai sunt necesare încă două sirene, iar în Uzina 2 un astfel de sistem.

Brasovul dispune de 142 de adaposturi la subsol, unde, in caz de necesitate, pot fi protejate 40.000 de persoane. Marea majoritate a acestora sunt folosite de cetăţeni pentru depozitarea unor diferite produse sau obiecte. Cei care detin aceste lucruri vor fi instiintati in timpul controalelor ca, in situatii de pericol, la cererea autoritatilor, vor trebui sa elibereze spatiile de adapost in maxim 24 de ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!