Se face cautarea...
26 octombrie 2014
duminică, octombrie 26, 2014

Noul val - cele mai apreciate trupe muzicale de baieti, la nivel international

New Kids on the Block, Boyz II Men, Take That, Backstreet Boys, 'N Sync sau Westlife au fost trupele muzicale in voga in urma cu doua-trei decenii. Formate din adolescenti, la debutul acestora, band-urile pop, pop/rock a sau R&B, in cazul Boys II Men, au provenit din SUA si Marea Britanie. Trupele au avut cite 4 sau 5 membri si au activat in jur de 15 ani. Perioadele lor de maxim succes au durat insa mai putin. Au vindut zeci de milioane de albume (45 de milioane "Take That" si 130 de milioane "Backstreet Boys") si au cantant in multe turnee mondiale. Dupa ce s-au destramat, unele trupe au incercat reveniri, insa au fost departe sa mai atinga succesul de altadata.

In ultimii ani au aparut o serie de trupe de baieti care castiga din ce in ce mai multa faima. La fel ca si intrecut, ele au aparut cam in aceleasi tari. Concursurile TV, gen "X Factor", a avut un rol important in formarea unora dintre band-uri. Youtube-ul si alte site-uri de video sharring le ajuta sa-si popularizeze piesele. Videoclipurile lor aduna acum zeci si sute de milioane de vizualizari, cu aportul important al retelelor de socializare. Desi au aparut doar de citiva ani, intre unele dintre formatii au exista deja rivalitati dure dar si colaborari. Dar sa trecem in revista o parte dintre band-urile de succes de azi!

One Direction

Trupa din 4 tineri britanici si un irlandez s-a format in 2010, in emisiunea-concurs "X Factor" din Marea Britanie. Cei cinci participasera la selectie separat. Producatorii emisiunii i-au indemnat sa formeze o trupa pentru a continua in competitie. Desi s-au clasat abia pe locul 3, au fost adevaratii castigatori, pentru ca band-ul lor a inceput sa aiba imediat succes. In scurt timp, au urcat in top-uri cu piesa compusa pentru ei: "What Makes You Beautiful". Au urmat si alte hituri, apoi au inceput si turneele mondiale.




The Vamps

Trupa britanicilor s-a format in 2011. Initial au cunoscut succesul pe Youtube, cu cover-uri (unele chiar dupa melodii ale "One Direction"). In 2013 au lansat prima lor piesa originala, iar de atunci au pasit pe drumul unei cariere de profesionisti. Unul dintre cel mai nou hit al lor este un featuring cu Demi Lovato: "Somebody to You".




Union J

Alta trupa de britanici, formata si lansata tot cu ajutorul "X Factor". La editia din 2011, producatorii emisiunii au decis cuplarea trupei "Triple J" cu solistul George Shelley. Astfel, s-a format "Union J", band care a ajuns pina in semifinala competitiei. Dupa nici un an, trupa a semnat un contract cu "Sony Music Entertainment" si au intrat pe piata muzicala cu primul lor single - "Carry You" - cu care s-au clasat cel mai bine in topuri, pina acum.




5 Seconds of Summer

Tara unde au aparut "AC/DC" si Kylie Minogue ne propune acum si un band de baieti, cu un nume putin cam neobisnuit: "5 Seconds of Summer". Primii pasi catre formarea trupei sint facuti prin 2011. Australienii s-au facut remarcati tot cu cover-uri pe Youtube. Au inceput sa se faca cunoscuti la nivel international dupa ce un membru al "One Direction" a distribuit o piesa de-a lor pe contul lui de Facebook. Dealtfel, cele doua trupe au avut si o colaborare, in cadrul unui turneu al trupei britanice, care incepuse deja sa aiba celebritate. La inceputul acestui an, 5SOS a lansat single-ul "She Looks So Perfect", a carui videoclip a nascut ceva discutii controversate.




The Wanted

Cum am zis la inceput, in general, band-urile de succes au cantat in jur de 15 ani, dupa care s-au destramat. Trupa anglo-irlandeza "The Wanted", formata in 2009, s-a destramat anul acesta, dupa ce cunoscuse afirmarea. Ba chiar, baietii de la "The Wanted" ajunsese sa se razboiasca in declaratii cu rivalii lor de la "One Direction". Anul acesta, dupa incheierea unui turneu, trupa a decis sa ia o pauza, timp in care solistii sai vor sa incerce cariere pe cont propriu. Daca se vor mai reuni sau nu ramine de vazut!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!