Se face cautarea...
16 iunie 2014
luni, iunie 16, 2014

Muzeul de Istorie Brasov va fi modernizat si facut mai atractiv pentru vizitatori

In urmatoarele 12 luni, Muzeul de Istorie din Casa Sfatului urmeaza sa fie modernizat si renovat pe interior. Noul director numit la conducerea acestei institutii, Nicolae Pepene, doreste sa regindeasca expozitia permanenta din salile muzeale si sa o faca interesanta si atractiva pentru vizitatori.

In prezent, muzeul are un aspect invechit si prafuit, cu toate ca are valori de patrimoniu istorice deosebite. Nu e de mirare ca, anul trecut, doar 9000 de vizitatori i-au trecut pragul, in vreme ce, la citiva zeci de pasi, Biserica Neagra a atras 208.000 vizitatori, in decursul aceleiasi perioade de timp.

Declaratie VIDEO - Nicolae Pepene, director
Muzeul Judetean de Istorie Brasov
Dupa ce s-a remarcat prin activitatea de director la Directia de Cultura a Primariei Rasnov, reusind sa transforme Cetatea Taraneasca intr-un adevarat centru de cultura national, Nicolae Pepene doreste sa vitalizeze si muzeul din Casa Sfatului. Expozitia permanenta va fi gindita in asa fel incit fiecare sala expozitionala va spune o poveste construita cu date istorice si obiecte de patrimoniu locale, dar cu valoare universala, pentru a atrage si interesul turistilor straini.

Astfel, o sala va fi denumita "Ultima frontiera a Imperiului Roman", avind ca punct central castrul Cumidava de linga Rasnov, o alta sala va fi dedicata Sfintei Fecioare Maria, avindu-se in vedere ca Biserica Neagra a avut de la inceput hramul Sfintei Fecioare Maria iar cavalerii teutoni, care au construit cetatile din Tara Barsei, au facut parte din ordinul care purta numele aceleiasi Fecioare Maria. Alte sali vor fi dedicate Sfintului Nicolae si lui Johannes Honterus. O alta sala denumita "Brasoveniile" va fi dedicata mestesugarilor din cetatea Brasov care au creat un renume regional produselor pe care le fabricau.

Declaratie VIDEO - Mihai Pascu, vicepresedinte
Consiliul Judetean Brasov
O sala va spune povestea ideii de a stabili, la inceputul secolului trecut, capitala Romaniei la Brasov, iar povestile vor acoperi perioade istorice importante pina la momentul evenimentelor din 1987 si 1989. Acest plan de schimbare a muzeului pare sa fi convins si Consiliul Judetean care anunta ca va sprijini financiar toate lucrarile care vor urma. Conducerea Muzeului de Istorie a concentrat aproape toate sumele din buget, dedicate diferitelor activitati, catre reamenajarea expozitiei permanente, astfel incit, in vara anului viitor, aceasta sa aiba noua prezentare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!