Se face cautarea...
17 iunie 2014
marți, iunie 17, 2014

Brasovul are un teatru mai frumos, modernizat si cu o acustica mai buna!



Dupa 6 ani de lucrari de renovare, Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov arata mai frumos, atit in exterior cit si in interior, si ofera actorilor conditii mai bune de desfasurare a activitatii iar spectatorilor fotolii mai confortabile si o acustica imbunatatita in sala mare.

Lucrările de reabilitare şi  modernizare a Teatrului Dramatic au început în luna aprilie a anului 2008. Treptat, au fost înlocuite centrala termică şi sistemele de încălzire şi ventilaţie, s-au executat lucrări de reparaţii la acoperiş, la hidroizolaţia terasei şi la faţade.

S-a refacut în totalitate instalaţia electrica din cladire, s-au inlocuit usi si ferestre, s-au schimbat pardoseli si s-a zugravit in toate birourile administrative, in cabinele actorilor si in atelierele de pictura, croitorie, mecanic, etc.

In sala mare s-a reparat scena si podeaua si s-a montat un sistem acustic, care cuprinde montarea de panouri fonoabsorbante şi fonoreflectorizante. Au fost reabilitate si spatiile in care au functionat inainte restaurante si cafenele. Aceste spatii dar si holurile si foaierul teatrului vor fi puse la dispozitia altor artisti (pictori, scriitori, muzicieni) care vor putea organiza aici diferite evenimente culturale.

Aceste lucrări ar fi trebuit făcute în urmă cu 20 de ani şi din acest motiv a fost un proiect care s-a desfăşurat pe mai mulţi ani şi care a presupus costuri destul de mari din bugetul local. Teatrul a fost închis doar pentru un an de zile, in rest actorii au jucat in sala mica sau in sala Teatrului Operei Brasov.

Acum, sala mare este pregatita sa gazduiasca spectacolele de amploare. Pina la incheierea actualei stagiuni, va fi organizat un spectacol, cu ocazia inaugurarii oficiale a "noului" teatru brasovean.

Din toamna, va fi reluat si Festivalul de Dramaturgie Contemporana iar in viitoarea stagiune vor fi pregatite circa 5 premiere teatrale.

Si spatiul din jurul cladirii teatrului va fi curatat si reamenajat iar, in curind, fatada teatrului va fi iluminata arhitectural.

1 comentarii:

  1. Panourile acustice sunt cele mai eficiente pentru un sunet clar si precis si pentru :
    studiourile radio sau cele de înregistrari, dar și pentru spații rezidențiale, restaurante, cluburi, săli de sport, de concerte, biserici sau hoteluri.

    RăspundețiȘtergere

 
Back to top!