Se face cautarea...
27 ianuarie 2014
luni, ianuarie 27, 2014

Cea mai buna harta online a Brasovului



Brasovul are o noua harta online, ce poate fi accesata la adresa: harta.webtvbrasov.ro. Construita pe structura Google Maps, harta contine deja o multime de icon-uri care marcheaza obiective de interes larg atit pentru brasoveni, cit si pentru turistii care viziteaza municipiul Brasov. Utilizatorii hartii pot alege, dintr-un meniu, categoria de obiective care ii intereseaza. Mai mult, ei pot folosi si cautarea dupa cuvint cheie. Astfel, utilizatorul poate identifica obiective pe harta scriind exact ce-l intereseaza. Daca cineva este interesat de o consultatie ginecologica, de exemplu, trebuie sa scrie in caseta de cautare "ginecolog" apoi face clic pe butonul "Cauta" iar pe harta i se vor afisa cabinete si clinici care ofera consultatii medicale pe aceasta specializare. Alte exemple de cuvinte cheie pe care le puteti incerca: "mobila","anvelope","vulcanizare","notar","dentist".... Se pot face cautari si dupa numele unui obiectiv. Daca va intereseaza Hotelul Zzzz, atunci cautati "Zzzz"! Daca va intereseaza magazinul Yyyy, folositi cuvintul cheie "Yyyy"!

Harta ofera o facilitate celor care nu pot circula cu o masina proprie. Pe harta sint marcate, cu simboluri mai mici, toate statiile RAT din Brasov. Printr-un clic pe un astfel de simbol, se poate afla numele statiei, ce mijloace de transport opresc in acel loc si ce program de circulatie au acestea. In acest fel, utilizatorul hartii poate afla cu ce mijloc de transport in comun poate ajunge dintr-un loc al orasului la obiectivul care il intereseaza.

Inca un lucru util! Utilizatorii hartii pot afla ce obiective se afla in apropierea zonei unde locuiesc. Tot ce trebuie este sa caute adresa care ii intereseaza (se poate scrie numele strazii, eventual si numarul, si orasul, respectiv Brasov). Daca numele sint scrise corect, pe harta va fi indicata, cu un icon rosu, adresa cautata. Apoi, din meniul de selectie, se poate alege o categorie de obiective. Astfel, se pot vedea, de exemplu, ce magazine sau farmacii sint in zona respectiva!

Inca o precizare! Prin executarea unui clic pe markerii albastrii, se pot afla informatii despre obiectivul indicat, facind clic pe linkul "Website". Linkul "Street View" va ajuta sa va orientati concret pe teren, oferindu-va posibilitatea sa faceti un tur virtual al zonei in care se afla obiectivul.

Harta este in continua actualizare. Deocamdata, zona de interes este concentrata pe municipiul Brasov, insa, cu timpul, se vor marca pe harta mai multe obiective si in celelalte localitati ale judetului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!