Se face cautarea...
7 decembrie 2013
sâmbătă, decembrie 07, 2013

VIDEO - Aprinderea luminitelor de Craciun din bradul din Piata Sfatului si din centrul istoric


Luminitele din bradul de Craciun din Piata Sfatului au fost aprinse in seara lui Mos Nicolae, la numaratoarea inversa a primarului, George Scripcaru, a doi copii, invitati de acesta, si a intregului public din piata. Bradul in virsta de 125 de ani, adus din Poiana Brasov, a fost impodobit cu 50.000 de beculeţe, 60 de sfeere luminoase, 80 de conuri luminoase, 2000 de becuri mari si 800 de flash-uri. La acestea se adauga si 1 km de beteală şi 300 de globuri argintii.

Linga brad se regasesc si ursuletii ornati cu beculete dar si un aranjament cu un staul in care se regasesc personajele Pruncului Isus in iesle, Maria, Iosif si cei trei magi. Este scena care aduce aminte de nasterea Domnului Isus, evenimentul care marcheaza prin sarbatoarea Craciunului.

Un element in plus fata de anii precedenti, este impodobirea strazii Republicii cu un plafon de beculete, de la un capat la altul. Tot in premiera, a fost instalat un brad împodobit cu ghirlande luminoase, beculeţe, beteală şi globuri in Piata Enescu. Aici copii se pot da cu un trenulet de agrement.

Pe strada Michael Weiss, recent transformata in zona pietonala, se gasesc chioscuri cu produse specifice unui targ de Craciun. In Piata Sfatului, aseara s-au cintat colinde iar trupa Voltaj a sustinut un concert. Defapt, pina la sfirsitul acestei luni, vor avea loc evenimente de acelasi fel in Piata, chiar si in seara de Revelion.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!