Se face cautarea...
12 noiembrie 2013
marți, noiembrie 12, 2013

Testeaza-ti IQ-ul, pentru a afla daca te numeri printre cei mai inteligenti romani.

clic pe grafic pentru marire
Daca vrei sa afli cam cum stai cu coeficientul de inteligenta, poti participa la un test organizat de asociatia care reuneste unii dintre cei mai inteligenti oameni din lume. Mensa România organizează o sesiune de testări în Brașov pe data de 30 noiembrie 2013, începând cu orele 11:00, la sediul ITC (International Trade Center), Bd. Al. Vlahuță nr. 10, Brașov. Vârsta minimă a participanților este de 11 ani. Taxa de înscriere este de 25 lei pentru plata prin bancă sau 35 lei pentru plata pe loc, la testare. Data limită pentru înscriere este 28 noiembrie 2013.

Testul (în acest moment) constă într-un set de 45 de întrebări „culture-free” (matrice progresive Raven) și durează 20 de minute. Acesta nu este un test IQ obişnuit, ci unul optimizat pentru o rezoluţie cât mai fină în zona pragului de intrare în Mensa. Pentru a putea deveni membru Mensa trebuie sa obtineti un IQ de minim 131 in urma acestei testari. Se estimeaza ca doar 2% din populatie are un IQ peste 130, conform standardului Mensa.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și a pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. În acest moment există peste 100.000 de membri în peste 100 de țări, intre care se regasesc si circa 300 de cetateni romani. Mensa Romania putea avea la acest moment mai multi membri, insa o parte dintre ei a emigrat in ultimile doua decenii.

Odata devenit membru al organizatiei, puteti intilni alti oameni inteligenti si vi se ofera mijloace si ocazii de a va antrena "muschii mentali".

Daca vrei sa afli daca are rost sa participi la testul din 30 noiembrie, poți realiza un test asemănător celui oficial al Mensa România pe site-ul mensa-romania.ro. Pentru a te înscrie la testarea Mensa din Brașov apasă click aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!