Se face cautarea...
10 noiembrie 2013
duminică, noiembrie 10, 2013

Concert de muzica veche sustinut de formatia CODEX, la Festivalul de dans istoric, Brasov, 2013

Formaţia de muzică veche Codex a luat fiinţă în anul 1996, având în componenţă profesori şi studenţi ai Facultăţii de Muzică a Universităţii "Transilvania" din Braşov. Ansamblul interpreteaza muzica culta europeana din secolele XV-XIX cu ajutorul instrumentelor de epocă, pe baza surselor teoretice de epocă si, totodata, cercetează muzica cultă din Transilvania şi din Europa de Est, precum şi sursele europene care au tangenţă cu aceasta.



Membrii formaţiei s-au specializat în cadrul cursurilor de măiestrie interpretativă barocă din marile centre muzicale europene: Innsbruck, Utrecht, Karlsruhe, Basel, Budapesta etc.

Repertoriul formaţiei cuprinde:
- muzică din Transilvania a secolelor XVI-XIX ( Reilich, Sartorius, Honterus, Codexul Caioni, Manuscrisul din Sf. Gheorghe, manuscrisul lui Martonffy Stephanus etc.)
- muzică din Europa de est (manuscrisul Vietoris, manuscrisul din Oponice, manuscrisul din Levoce etc.) - muzică din barocul timpuriu (Castello, Cima, Frescobaldi etc.)
- muzică barocă franceză (Hotteterre, Marais, Boismortier etc.)
- muzică barocă italiană (Vivaldi, Albinoni, Corelli etc.)
- muzică barocă germană (Telemann, Haendel, Bach etc.)

Formaţia a susţinut pina acum numeroase concerte in mai multe orase din Romania, precum şi în Ungaria, Spania şi Italia. La prima editie a Festivalului de dans istoric de la Brasov, Codex a sustinut un spectacol extraordinar, din care puteti asculta citeva dintre piesele interpretate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!