Se face cautarea...
26 noiembrie 2013
marți, noiembrie 26, 2013

Brasovul doreste sa gazduiasca Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret in anul 2020

Festivitate premiere la hochei - FOTE 2013
Patinoarul Olimpic Brasov
Dupa proaspata experienta cu organizarea FOTE in luna februarie a acestui an, Brasovul si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman considera ca Romania poate organiza o competitie mai ampla, si anume Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret, in anul 2020. Primarul Brasovului si presedintele Comitetului Olimpic au trimis deja scrisori de intentie catre Comitetul Olimpic International, la care au si primit raspuns. Urmeaza sa se primeasca detaliile despre pasii urmatori si despre continutul dosarului de candidatura.



In scrisoarea sa, George Scripcaru, ii spune presedintelui CIO: "Ne dam perfect seama de magnitudinea competitiei dar daca tinem cont de faptul ca beneficiem de un cadru natural minunat si, de curind, am cistigat increderea lumii olimpice la nivel european, consideram ca este mai mult decit potrivit sa aratam lumii intregi valorile reale ale acestor locuri, adevarata fata a romanilor si frumusetea traditiilor noastre."

La rindul sau, presedintele COSR, Octavian Morariu, spune in scrisoarea sa ca Romania a primit aprecieri foarte bune din partea Comitetului Olimpic European pentru organizarea FOTE 2013 la Brasov, editie catalogata de presedintele acestui for drept "cea mai buna de pina acum" iar acest fapt da incredere romanilor ca se pot implica in organizare unei competitii olimpice de mai mare amplitudine.

Octavian Morariu da asigurari presedintelui CIO ca autoritatile locale si centrale din Romania sint foarte interesate de proiect si gata sa asigure sprijinul pentru organizarea JOT de iarna - Brasov 2020.

Aceasta competitie mondiala destinata tinerilor sportivi a fost introdusa de curind in calendarul CIO. Forul international s-a temut ca ar incarca prea tare programul competitional al sportivilor tineri si i-a trebuit aproape zece ani sa decida organizarea JOT.

La baza acestei initiative s-a aflat ingrijorarea vizavi de cresterea, la nivel global, a cazurilor de obezitate la copii si scaderii tot mai accentuate a interesului tinerilor pentru sport.

JOT au loc o data la patru ani, dupa acelasi format ca al Jocurilor Olimpice, numai ca participantii au varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Prima editie de vara a Jocurilor Olimpice pentru Tineret a avut loc la Singapore, in 2010, iar cea dintai editie de iarna a fost organizata la Innsbruck, in 2012, unde au participat 1100 de sportivi din 70 de tari.

Editia de iarna din 2016 se va desfasura la Lillehammer, Norvegia. Sporturile la care se participa la JOT sunt aceleasi ca si cele de la Jocurile Olimpice traditionale, doar ca au unele particularitati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!