Sugestie culinara: dulceata de ardei iute, sau de ceapa rosie, servita cu carne!
Stiati ca se pot face dulceturi si din ardei iute sau din ceapa rosie? Ati gustat vreodata preparate din carne cu diferite dulceturi de fructe? Acum, in perioada pregatirilor de iarna, bucătarii din restaurantele Aro Palace, Cetate şi Casa Pădurarului au venit cu o oferta foarte variata de dulceturi, gemuri, compoturi si muraturi, in cadrul unei manifestari anuale intitulata "Camara de iarna" si desfasurata in Salonul Transilvanean al Cetatuii Brasov.
Dulceturile par sa fi atras cel mai mare interes din partea vizitatorilor, si , in special, cele mai neobisnuite pentru dieta brasovenilor. Borcanele de dulceata de ardei iute si cea de ceapa rosie au disparut rapid de pe rafturi, deoarece expozitia a fost cu vinzare.
Unii dintre cei care n-au avut noroc la cumparat au avut ocazia sa faca degustari. Specialistii mincarurilor au explicat ca dulceturile nu numai ca dau culoare preparatelor din farfurie dar si scot in evidenta gusturilor diferitelor tipuri de carne, in special cea de vinat.
Bucatarii ne asigura ca dulceata de ceapa rosie poate fi servita foarte potrivit cu muschiul de porc dar, cine doreste, o poate servi si la dejun cu unt si paine prajita.
Au facut impresie si dulceata de capsuni cu chili, dulceata de dovlecel, de vinete sau de gogonele. S-au cumparat si multe muraturi, mai ales cele aranjate estetic in borcane.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu