Se face cautarea...
12 septembrie 2013
joi, septembrie 12, 2013

Lacul Dumbravita - "Delta din Carpati" a Romaniei



Lacul Dumbravita a fost format in anul 1981, prin bararea paraului Hamarandia. Vegetatia crescuta in jurul lacului si popularea cu pesti a atras cu timpul tot mai multe specii de pasari cuibatoare si migratoare. Pina prezent, au fost identificate peste 200 specii de pasari, dintre care unele protejate, incluse în convenţii şi directive internaţionale, precum: stârcul pitic, stârcul roşu, barza neagră, raţa roşie, eretele de stuf, cresteţul pestriţ, cristelul de câmp etc.

Câteva dintre ele au cele mai numeroase populaţii cuibăritoare din centrul ţării (stârcul roşu, eretele de stuf), iar altele poposesc aici în migraţie în număr mare pentru Transilvania (egreta mare, barza neagră, gârliţa mare, chirighiţa neagră etc.). De asemenea, pe perioada unui an, numărul de exemplare ale păsărilor de apă depăşeşte cifra de 20.000.

Datorita tuturor acestor bogatii naturale, complexul de lacuri de la Dumbravita a fost declarat arie naturala protejata, care acopera aproape 420 hectare. Pentru a localiza lacul faceti clic aici:http://goo.gl/jgxqIC

Intinderea de apa atrage turisti aproape pe toata perioada anului. Oamenii vin pentru a petrece o zi in aer curat, intr-o zona cu peisaj deosebit, pentru pescuit sau pentru "birdwatching". Birdwatchingul sau placerea de a observa, fotografia sau filma pasarile salbatice, este unul din cele mai mari hobbyuri, mai ales in tarile occidentale. Acesta reprezinta una din ramurile turistice dezvoltate in lume.
Mai multe amanunte aflati la: http://www.dumbravita-natura2000.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!