Se face cautarea...
7 august 2013
miercuri, august 07, 2013

Amza Pellea, actual si la 30 de ani de la disparitie



In cadrul Festivalului de Film Istoric de la Rasnov, Oana Pellea a fost invitata sa vorbeasca despre personalitatea tatalui ei, Amza Pellea, in anul in care se implinesc trei decenii de cind actorul a plecat dintre noi. Momentul a provocat multe emotii fiicei indragitului artist.

Raspunzind curiozitatii publicului, Oana Pellea a oferit o multime de informatii interesante despre tatal sau.

Actrita a vorbit despre omul Amza, pe care il considera un "fenomen uman", calitate care i-a determinat si valoare sa artistica.

Oana Pellea a vorbit despre faptul ca Amza a impresionat si dupa disparitia sa, si impresioneaza inca si in prezent, prin prestatiile sale actoricesti. La 15 ani dupa ce a parasit aceasta lume, un agent de film din SUA, miscat de rolul jucat in "Mihai Viteazul", i-a trimis o scrisoare prin care se arata onorat sa-l reprezinte in tara filmului, fara sa banuiasca faptul ca ar putea sa nu mai fie in viata.

Omagiat intr-o manifestare anul acesta la Londra, Amza s-a facut remarcat prin interpretarea lui din "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" si i-a facut pe britanici sa regrete disparitia sa la virsta de doar 52 de ani.

Oana Pellea a povestit cum s-a nascut personajul "Nea Marin" si cum Amza se temea sa nu ramina in constiinta romanilor doar prin figura acestuia. A vorbit si despre rolurile dragi tatalui ei, printre care a fost si cel al lui Mihai Viteazul, personaj care l-a fascinat inca din copilarie.

Mai multe puteti afla vizionand videoclipul, care transmite mai mult decit informatii despre cel care a fost si ramine Amza Pellea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!