Se face cautarea...
28 iulie 2013
duminică, iulie 28, 2013

Exponate cu coduri QR in muzeul Imnului National



Muzeul Imnului National „Casa Muresenilor" din Brasov s-a aliniat trendului ultimilor tehnologii ale informatiei si a introdus in salile sale de expozitie codurile QR care pot oferi vizitatorilor mai multa informatie, si asta in format multimedia. Datele se pot accesa prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Alte patru muzee din tara, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni Sfantu Gheorghe, Muzeul Tarii Fagarasului „Valer Literat”, Muzeul de Istorie Sighisoara si Muzeul Municipal Medias, ofera aceeasi facilitate vizitatorilor in cadrul unui proiect comun intitulat Smart Expo.

Cei care viziteaza muzeul brasovean trebuie sa stie ca pot scana codurile QR doar daca au instalata pe propriul telefon o aplicatie de citire a acestora. Nu trebuie sa-si faca probleme pentru asta deoarece personalul muzeelor ii ajuta pe loc sa-si instaleze aplicatia. O alta conditie esentiala este ca vizitatorii sa poata avea conexiune la internet. Si in acest caz, muzeele le vin in ajutor, oferindu-le acces gratuit la internet prin routere wireless.

Proiectul Smart Expo mai include si un website in care sint prezentate virtual expozitii din trecut ale celor cinci muzee partenere.

Codurile QR sint utilizate din ce in ce mai mult in tarile dezvoltate, nu numai in muzee, ci si in comert, de exemplu, ca instrument de marketing sau chiar in institutii de invatamint, deoarece ofera legaturi directe si la obiect catre informatii utile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!