Se face cautarea...
3 mai 2013
vineri, mai 03, 2013

Despre agresivitatea copiiilor



Agresivitatea este un comportament pe care il intilnim frecvent, fie in anturajul nostru, fie la televizor, in filme sau in alte parti. Daca ne-am obisnuit, oarecum, cu violenta adultilor, ne miram atunci cind vedem agresivitate la cei mici. Parintii unor astfel de odrasle pot fi adusi la disperare de comportamentul acestora.

De ce lovesc, tipa, musca, distrug lucruri sau vorbesc urit copiii? O explicatie ar fi ca ei imita gesturi pe care le vad in jurul lor. Specialistii spun ca aceste manifestari pot fi cauzate de diverse frustrari, dezamagiri sau suparari ale micutilor, pe care ei le exprima emotional. De cele mai multe ori, agresivitatea copiilor ascunde insa o frica, mai noua sau mai veche, intiparita undeva intr-o zona a creierului. In fata fricii, nu numai copiii, ci toti oamenii si mamiferele au reactia de a fugi sau de a lupta. Fuga la copii poate insemna inchiderea in ei insisi. Lupta poate insemna agresivitate imbracata in diverse forme.

Copiii agresivi trebuie tratati cu multa atentie, iubire si grija. Ei simt permanent nevoia de astfel de lucruri. Specialistii care au studiat comportamentul copiiilor au denumit aceasta necesitate a micutilor, care este proprie chiar si adultilor, drept CONECTARE.

O agresivitate din copilarie, ignorata si netratata corespunzator, poate crea probleme si mai tirziu in viata unei persoane.

Parintii sint sfatuiti sa nu trateze agresivitatea copiiilor cu aceeasi moneda. Nu trebuie batuti, nu e bine sa se tipe la ei, nu trebuie ignorati, nu trebuie sa para ca fratele sau surioara unui copil primeste mai multa atentie si iubire. E bine sa se gaseasca metode de disciplinare altele decit pedeapsa si/sau recompensa. Daca se simt depasiti de situatie, parintii pot cere sfatul unui specialist. In unele orase se organizeaza si conferinte pe aceasta tema. Academia Heidi din Brasov, organizeaza periodic cursuri si conferinte destinate parintilor sustinute de un trainer parenting specializat.

Linkuri asociate cu continutul acestui videoclip:
http://otilia-mantelers.urbankid.ro
http://www.academiaheidi.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!